Monumentendag 2012

Persbericht

Landgoed Poelwijk open op zaterdag 8 september en zondag 9 september 2012

Vanwege Open Monumentendag is op 8 en 9 september 2012 landgoed Poelwijk te bezichtigen. Speciaal op deze dag is het gratis voor publiek open. Een unieke en waarschijnlijk de laatste kans om hier in de fraaie tuin te wandelen en rond te kijken. Het landhuis uit 1864 is van buiten te bezichtigen. Het thema van de Open Monumentendag dit jaar is Groen van toen. Vooral de middeleeuwse toren van Poelwijk is de moeite waard. De vijftiende eeuwse poorttoren is het restant van het sinds de achttiende eeuw verdwenen kasteel Poelwijk. In het benedenvertrek van de poorttoren zijn nog trompe-l’oeil muurschilderingen te zien, hoewel ze in slechte staat zijn. Op de eerste verdieping bevindt zich een laatgotische, gemetselde schouw met haardstenen uit de bouwtijd. Vanaf de bovenste verdieping van de toren heeft u een fraai uitzicht over de Ooypolder en is bij helder weer de stuwwal van Beek te zien. De trappen in het gebouw zijn smal en steil en daarom is betreden op eigen risico.

Twee koren zullen op zondag 9 september deze dag opluisteren. Om 12.00 uur zingt het koor Jubilate en om 15.30 uur Amidart.

Open Monumentendag, 8 en 9 september: Landgoed Poelwijk  met toren; open van 10.00 uur tot 17.00 uur, Poelwijklaan 5 te Gendt. Toegang gratis.

—————————————————————————————————————————————————-

Contactpersoon: Koen Meijaard

e-mail: info@landgoedpoelwijk.nl

telefoon: 0481-423834