Monumentenweekend 2013

Opentuinen en bezoek Toren van Poelwijk, Gendt
De toren van Poelwijk en de tuinen op het landgoed zijn op zaterdag 14 september en zondag 15 september van 10.00-17.00 uur gratis te bezoeken.
De 15de-eeuwse toren van Poelwijk is het restant van het sinds de 18de eeuw verdwenen kasteel Poelwijk. In het benedenvertrek zijn nog trompe-l’oeil beschilderingen te zien. Op de eerste verdieping bevindt zich een laatgotische gemetselde schouw met haardstenen uit de bouwtijd. Vanaf de bovenste verdieping van de toren heeft u fraai uitzicht over de Ooypolder en is bij helder weer de stuwwal van Beek te zien. De trappen in het gebouw zijn smal en steil, betreden is op eigen risico.
Zoals vorig jaar al aangekondigd, organiseren wij voor de laatste keer een opentuinen weekend ( lees verder op pagina Landgoed Poelwijk nu). Over de gemaaide slingerpaden van het landgoed kunt u wandelen door de natuurtuinen, hoogstamboomgaard, moestuin, kruidentuin, langs oude en nieuwe landschapselementen en stukken wildernis. Heerlijk mijmeren op de vele zitplekjes of wat drinken op het terras voor huize Poelwijk . In de tuinen zal werk te zien zijn van  Erik Staman.  Binnen is een fototentoonstelling van de Historische Kring Gente.

De drumfanfare van St. Sebastianus met de boogschutters komen op zondag 15 september om 11.30 uur  een serenade brengen.

Voor vragen over bed and breakfast, vakantieappartement, homeexchange, dagje helpen in de tuinen, huren van kantoorruimte  kunt u mailen naar info@landgoedpoelwijk.nl of op deze dagen rechtstreeks bij Koen Meijaard, Poelwijklaan 3 – 5 te Gendt.