2019

2019

Tijdens de monumentendagen (14 en 15 september 2019) is het landgoed gratis te bezoeken. Meer info t.z.t.

Rondleidingen doen we niet meer maar bezoekers blijven op afspraak zeker welkom. Er is altijd iemand wel ergens op het landgoed aanwezig voor uw eventuele vragen . De toegangsprijs is €3,- p.p. .Velt en NTS leden hebben op afspraak gratis toegang. 

Ook dit jaar zijn er vele bomen geplant w.o geelhout, pluimes, franse uiensoepboom,gewimperde linde, honinsboom,bijenboom en enkele bijzondere acacias. Ook onze fruitverzameling ,met als trots de 35 jarige kiwi bomen ,is weer aangevuld met  rozijnenbomen, meerdere pawpaws,nashiperen en de kaki.

Het gastenverblijf is van medio maart tot half oktober te reserveren. Dit jaar is heel bijzonder omdat het gastenverblijf al aan het begin van het jaar vrijwel volgeboekt is. Enkele nog beschikbare vrijdagen en zaterdagen willen wij reserveren voor mensen die willen helpen in de tuin in ruil voor overnachtingen in het verblijf of ruilen voor een kort verblijf aan zee.

Ook dit jaar zullen wij de fruit-,noten- en pompoenenopbrengst schenken aan de stichting Ecovrede in Arnhem.

—————————————————————————————————————————

2018

November 2018. Op 3 november gaan wij van 10 tot 15 uur met vrijwilligers de droge slotgracht en poel opschonen. Takken op rillen leggen en een prachtige vleugelnoot bevrijden. Inschrijven bij www.natuurwerkdag.nl.

Juli 2018. Donateurs van de Nederlandse Tuinen  Stichting (NTS)  en Velt ( Ver. voor Ecologisch Leven en Tuinieren) mogen op afspraak de Poelwijk gratis  bezoeken. Vanaf augustus 2018 stoppen wij met groepsrondleidingen.  Individuele bezoekers zijn na afspraak welkom ( €3,- p.p).

Het gastenverblijf is tot begin november te reserveren. Een heerlijke plek om te verblijven voor zowel een korte vakantie als voor een langere periode.

Juni 2018. Groei & Bloei en KWA expositie samen op 23 juni van 10 tot 5 op Landgoed Poelwijk. De georganiseerde wildernis met een  enorme diversiteit, verrassende zitplekken van sloopmaterialen, de oude bomen en de monumentale gebouwen. Alleen liefhebbers van strakheid en ordering zullen moeten schakelen. Verder nog één dag een expositie van 40 leden van het KWA uit Arnhem. Kom gezellig struinen, ontmoeten en taartje eten.

—————————————————————————————————-