De Tuindag

Nog even over de tuinendag…..Het was een geweldig tuinenweekend met een heerlijke groep kunstenaars om ons heen. De vele honderden bezoekers hebben bevestigd dat deze fantastische plek niet alleen een goede energie heeft maar ook geschikt is om mensen inspiratie te geven.

http://painting-pleinair.blogspot.com/

De Poelwijk is een historische buitenplaats met een wat onbekend verleden. We werden er op slag verliefd op, 30 jaar geleden. Binnen de oude slotgracht vertoeven een middeleeuwse toren ( vrienden van Geldersche Kastelen) , een herenboerderij uit 1864 en enkele oude oude bomen. De gracht is omringd door 3 ha weiland, die we hebben ingeplant tot we ons god in Frankrijk waanden. Het is `n heerlijke plek natuur waar mens en dier en boom en plant elkaar omarmen. Je kunt er rondwandelen door hoogstamboomgaard, moestuin, wilde bloemen-tuin en -weide of mijmeren op de vele zitplekjes. Wij werken al 30 jaar biologisch en tuinieren is niet verworden tot een strijd in de natuur. Integendeel: het is elke dag een verrassing om te zien hoe maar ook waar alles ontkient, groeit, bloeit en weer afsterft. Alle stadia hebben haar schoonheid. Het aantal verschillende boomsoorten benadert nu de 100 en we zijn nog lang niet uitgeplant. De toren is op die dagen opengesteld.

Zowel in het atelier ( www. René-beeldendkunstenaar.nl) , ( masja-art.nl) als buiten ( www.zepplinn.nl) zijn exposities. Op zondag zullen er ook demonstraties van zepplinn zijn. De toegang is gratis. Koffie, thee, eigen hoogstam appelsap , heerlijke appeltaart, noten en misschien de eerste appels zijn in de tent verkrijgbaar. Deze keer worden er geen broodjes verkocht. Honden kunnen wij op het terrein niet toelaten.